Почина бившият национал и голмайстор Иво Георгиев

Почина бившият национал и голмайстор Иво Георгиев
A A+ A++ A

На 49 години почина бившият футболен национал и участник на Евро 1996, голмайстор на "А" група и рекордьор по голове в един мач в елита.

Според близките му смъртта му е предизвикана от остра сърдечно-съдова недостатъчност.

Очаква се погребението да е на 20 ноември в Бакърена фабрика в София.

Иво Георгиев израства в школата Академик (София). В края на 1989 г. майка му, която е бивша акробатка, е изпратена в Унгария да обучава студенти в Дебрецен, а той заминава с нея. След пробен период през 1990 г. става футболист на местния "Дебрецен ВШК". Играе три сезона за клуба. През лятото на 1993 г. преминава в друг местен клуб – "Дорог Баняс", където остава няколко месеца.

В началото на 1994 г. Георгиев се завръща в България и подписва договор с втородивизионния "Корабостроител" (Русе). Дебютира официално на 26 февруари 1994 г. при домакинска победа с 1:0 срещу "Доростол" (Силистра).

До края на сезон 1993/1994 изиграва 12 мача, в които бележи 12 гола в Северната „Б“ група. Запазва головата си форма и през следващия сезон 1994/95, когато става голмайстор на „Б“ група с 26 попадения в 30 мача.

През лятото на 1995 г. Георгиев става футболист на "Славия" (София), но дни по-късно треньорът на „белите“ Стоян Коцев се отказва от услугите му. Поради това нападателят преминава в "Спартак" (Варна). Бързо се утвърждава като основен реализатор на „соколите“.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от In Memoriam
Последно от In Memoriam

Всички новини от In Memoriam »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници