България не пуска 30 украинчета да влязат в страната 2-ри ден

България не пуска 30 украинчета да влязат в страната 2-ри ден
Задържаните украинчета са част от фолклорен състав от градовете Нежин и Киев и са представяли Украйна на международен конкурс в Македония. Снимка: AP, Архив
A A+ A++ A

Втори ден граничарите на ГКПП Гюешево не пускат автобус с 30 украински деца да премине през българска територия заради неправилно оформени визови докумети, съобщиха украинските медии.

В момента автобусът се намира на ГКПП Гюешево на българската граница с Македония.

Задържаните украинчета са част от фолклорен състав от градовете Нежин и Киев и са представяли Украйна на международен конкурс в Македония. Най-малкото дете е на малко повече от година.

„Влизането в България е забранено. Чакаме на границата. Децата свършват храната. Благодарим на македонската страна – разрешиха ни да изчакаме, дадоха на децата вода, безплатна тоалетна“, каза ръководителят на танцовия състав Виктория Вишневая пред украинския „5 канал“.

В момента украинското външно министерство изяснява защо визите на децата не са били правилно оформени и подготвя нота към българската страна, за да може ситуацията да се разреши час по-скоро.

Министерството на външните работи на Украйна наскоро обяви, че България ще подкрепи отмяната на визовия режим между Украйна и ЕС, след като самата тя влезе в Шенгенската зона, припомня украинската информационна агенция РБК.

#украински деца #автобус #ЕС #Македония #Шенген #България #Украйна #Гюешево #Киев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници