Рекордьори сме по поскъване на месото в ЕС

Рекордьори сме по поскъване на месото в ЕС

iNews/ Радила Радилова

A A+ A++ A

България е рекордьор по поскъпване на месото в Европейския съюз, казва европейската статистическа агенция Евростат. През февруари у нас всички видове месо, без пилешкото, са поскъпнали с над осем процента спрямо същият месец на миналата година. В същото време животновъдите твърдят, че изкупната цена се е понижила, съобщава Нова телевизия.

Българинът обича най-вече свинско месо. А то не само не е поскъпнало, но и според данните на един от големите свинекмоплекси в страната, се е търгувало на по-ниска цена.

"Разликата е надолу. Търгуваме с прасета на живо, там цената миналата година беше около 3.60 лева за килограм без ДДС. Сега цената е около 3.40 лева. Тоест разликата е 20 стотинки надолу. На трупно месо се продаваше за около 6.40-6.50 лева. Сега пак е около 6 лева", твърди Вихрен Димитров, член на Управителния съвет на Асоциацията на свиневъдите в България.


#месо #поскъпва #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Търговия
Последно от Търговия

Всички новини от Търговия »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници