Местенето на НАП се отлага, нямало пари

Местенето на НАП се отлага, нямало пари
Когато обяви идеята за административната реформа, Симеон Дянков (вляво) увери, че местенето, включително на НАП, щяло да излезе „много евтино“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Преместването на Националната агенция за приходите извън София се отлага заради липса на пари, обяви премиерът Бойко Борисов.

„Подобен ход струва много пари, в момента излишни средства няма. Когато има пари, тогава ще го направим“, заяви във Велико Търново министър-председателят, цитиран от „Дневник“.

Коренно различна беше информацията, дадена от Бойко Борисов и вицепремиера Симеон Дянков в началото на май, когато обявиха идеята си за преместването на няколко централни държавни структури в провинцията.

Тогава финансовият министър неколкократно заяви, че местенето, включително на НАП, щяло да излезе „много евтино“ с обяснението, че сградите, най-скъпото перо, ще бъдат предоставени от общините или областните администрации.

Симеон Дянков мотивира идеята за прехвърлянето на централата на НАП във Велико Търново с успешната работа на тамошния административен съд и с големината на местната териториална дирекция, която отговаря за по-голям регион, отколкото софийската.

Решението за НАП не касае другите структури, за които кабинетът вече взе решение, че ще се местят, уточниха от пресслужбата на правителството.

Дирекция „Туризъм“ в Министерството на икономиката и енергетиката ще бъде преместена в Пловдив до 1 септември.

В този срок Агенцията по рибраство и аквакултури пък ще бъде „разквартирована“ в Бургас. Първоначалната идея беше рибарската агенция да отиде във Варна, но тамошната областна администрация не проявила гостоприемство и не предоставила сграда.

#Велико Търново #Бургас #Дирекция „Туризъм“ #административна реформа #НАП #Симеон Дянков #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници