КНСБ: Металурзите получиха заплати заради протестите

КНСБ: Металурзите получиха заплати заради протестите
Заплатите са преведени заради протеста на „гордите металурзи" в София в сряда, смята председателят на регионалния съвет на КНСБ в Кърджали Иванка Караколева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Заплатите на служителите на ОЦК Кърджали са преведени заради протестите на „гордите металурзи", освен заради личната намеса на премиера Бойко Борисов, смята председателят на регионалния съвет на КНСБ в Кърджали Иванка Караколева.

„Благодарение на протесите на гордите металурзи, които издържаха 42 дни, благодарение на вчерашния протест в София, благодарение на активността на правителството, лично на премиера Бойко Борисов, на министрите Симеон Дянков, Делян Добрев и всички онези, които направиха възможно това да се случи," каза Иванка Караколева.

По-рано депутатът от ГЕРБ от район Кърджали Цвета Караянчева обяви, че след преговорите в четвъртък, в които е участвал лично министър-председателят Бойко Борисов, по сметките на металурзите от ОЦК Кърджали са преведени сумите за януарските им заплати.

Общата сума е от 500 000 лв., които собственикът на предприятието Валентин Захариев получил след приключването на сделката за „Горубсо" - Мадан.

По първоначална информация преводите на заплатите ще продължав във вторник след великденските празници, но самият Бойко Борисов ще обяви договорката при посещението си в Кърджали в петък.

#заплати #ОЦК Кърджали #протест #металурзи #Бойко Борисов #КНСБ #Иванка Караколева #премиер #министър-председател на България #Валентин Захариев #Цвета Караянчева #„Горубсо" #Мадан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници