„Ла Стампа“: Черен супермаркет за български бебета

„Ла Стампа“: Черен супермаркет за български бебета
Според разследването, водено от прокуратурата в Санта Мария Капуа Ветере, сделките се въртели с млади жени от български произход, a децата се продавали на бездетни италиански двойки.
A A+ A++ A

От „Ла Стампа“ (La Stampa); Превод: БГНЕС

Казерта се превърна в супермаркет за български бебета. Довеждат бременни българки в Италия, за да продават новородените си на местни бездетни семейства.

„В коя фаза сте в момента?“, пита жена по телефона. „Все още нямам контракции“, отвръща дамата от другия край на жицата. Издавайки слаб звук, напомнящ за раздразнителност, първата продължава: „А има ли друго на разположение?“.

Всички тези реплики са част от рутинните разговори в „супермаркета за бебета“ – безскрупулен черен пазар за невръстни българчета, който италианските карабинери разбиха в района на Казерта, край Неапол.

Според разследването, водено от прокуратурата в Санта Мария Капуа Ветере, сделките се въртели с млади жени от български произход, a децата се продавали на бездетни италиански двойки.

Всяко новородено струвало 20 хиляди евро, като в цената влизат транспортът и регистрацията. След като пеленачето се роди, „бащата“ трябва да заяви пред властите, че детето е негово и е плод на извънбрачната му афера с българка, за която съпругата му вече е дала прошка. Арестуваните при акцията са семейна българска двойка и италианец от Казерта.

Разследването започнало през 2009 г. Тогава карабинерите се натъкнали на списък с двадесет деца, родени в региона Кампания, чиито бащи били италианци, а майки – българки.

След като извършили първите си анализи на списъка, следователите забелязали, че в удостоверенията за раждане е посочен един и същ номер за връзка.

Той принадлежал на Антонио Майоне – 56-годишен гражданин, който посредничил между бездетните двойки и българските „търговци“.

В един от телефонните разговори, записани от полицията, той съобщава на непознат мъж: „Идвай! Роди се. Поздравления, вече си татко“.

Баща на тринадесет.

Историята на Майоне е странна. Баща е на цели 13 деца от 5 различни жени. На въпрос за необикновения брой потомство той отвърнал, че бил единствено дете на родителите си и като малък се чувствал самотен.

Властите засекли четири случая на търговия с бебета. Но успели да проследят от игла до конец само два от тях.

Стефан и Ана – арестуваните българи, имали за задача да се връщат в родината си и да намират бременни жени, които са готови да продадат детето си за пари.

Избраните жени, най-често момичета в осмия месец, пътували до Италия, за да родят в клиника в региона Казертано. Те стигали до Апенините през Гърция и след като свършели работата си, се прибирали вкъщи.

Да се сдобие с продажна майка било лесно за българската двойка, която го правела почти мигновено. Между тримата обаче имало напрежение. В един от записаните разговори Ана обвинява Майоне, че не работи достатъчно усърдно.

„Двойки намерих“, изтъкнал италианецът в своя защита. „Проблемът е, че не разполагат с парите“, казал още престъпникът.

#бебета #бременни жени #трафик #Италия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от България: поглед отвън
Последно от България: поглед отвън

Всички новини от България: поглед отвън »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници