Стартира специализирана полицейска операция на граничните пунктове

Стартира специализирана полицейска операция на граничните пунктове
A A+ A++ A

Стартира специализирана полицейска операция на граничните пунктове. Действията се осъществяват от служители от ГД „Гранична полиция”, ГДБОП, Агенция „Митници” и Националната агенция за приходите, съобщиха от МВР.

Извършва се контрол по създадената организация на работа за нормален пропускателен режим - чрез разчет на силите и средствата; провеждане на ротация на служителите, работещи в рискови за корупция зони или изпълняващи рискови за корупция дейности. Задачата е да не се допуска преминаване на недекларирани стоки, без да бъдат платени дължимите митнически такси и данъци. Смесените екипи контролират и реда за проверките на преминаващите през граничните пунктове хора и превозни средства.

В рамките на превенцията на корупционни практики и злоупотреба със служебно положение проверяващите провеждат вторични беседи с преминалите през митническа и гранична проверка пътници за установяване на евентуални проблеми и инциденти, възникнали при преминаването им през страната.

Операцията се реализира по разпореждане на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, съгласувано с Министерството на финансите. Заложената цел е засилено противодействие на контрабандата и други престъпления през държавната граница.

#трафик

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Акценти

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите