Реформаторите са единни като Европейския съюз, отсече Зеленогорски

Реформаторите са единни като Европейския съюз, отсече Зеленогорски
Снимки: БТА
A A+ A++ A

Реформаторският блок е стабилен и не се разпада, въпреки прогнозите още от миналата година, че блокът е трябвало да се разпадне още със създаването си. Това заяви реформаторът Найден Зеленогорски в сутрешния блок на бТВ в четвъртък. „Ние сме единни в многообразието си като Европейския съюз - трудно взимаме решение, но когато го вземем, то се изпълнява", коментира още Зеленогорски.

Няма опасност управляващото мнозинство да се разпадне, категоричен бе той.

Той анонсира, че на следващия съвет на коалицията реформаторите ще настояват за изготвяне на график за реформите, така че да може да се направи цялостна оценка.

По отношение на гласуваните в края на сесията и точно преди ваканцията важни закони в Народното събрание, включително и предложения от президента референдум, Найден Зеленогорски посочи, че тази практика за гласуване в последния момент не може да бъде одобрена.

С ДПС сделка за съдебната реформа не сме правили и няма и да правим никога, увери още Нйден Зеленогорски. Според него е логично, когато управляващото мнозинство не е достатъчно за гласуване на промени в Конституцията, това мнозинство да се обърне към остатъка от партиите в парламента, но това не означава, че една политическа сила е силен фактор.

„Не сме отстъпили от позициите си, получихме повече от това, с което влязохме в преговорите" каза още реформаторът по повод съдебната реформа. Той допълни, че е противник на замеряне с изказвания по медиите.

#Найден Зеленогорски #реформаторски блок #коалиция #Европейски съюз

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници