Анкета: 57% от респондентите оценяват работата на "некоалицията" като много зле

Анкета:  57% от респондентите оценяват работата на "некоалицията" като много зле

БТА

A A+ A++ A

Последните месеци са белязани от напрежение и очаквания по отношение на работата на "некоалицията", която превзе властта след последните избори. Анкета, проведена от Econ.bg, предоставя поглед върху общественото мнение относно това как се справя "некоалицията" до момента и какво очакват хората от нейното управление.

Според резултатите от анкетата, които събраха мнението на 279 читателя на Econ.bg, 57% от респондентите оценяват работата на "некоалицията" като много зле. Това е значителен процент, който изразява дълбоката недоволство на част от обществото от представената до момента работа на правителството.

Същевременно, приблизително 18,6% от участниците в анкетата смятат, че "некоалицията" се справя горе-долу, без да посочват конкретни успехи или провали. Това може да се тълкува като възможност за подобрение, но също така може да отразява и неопределено мнение, поради липса на ясни резултати или стабилност в политическата сфера.

Допълнително, 18,5% от респондентите изразяват неудовлетвореност от работата на "некоалицията". Този процент указва, че значителна част от обществото оценява усилията на правителството като недостатъчни или неадекватни спрямо очакванията им.

Въпреки негативните мнения, има и част от обществото – 12,9% от участниците в анкетата, които оценяват работата на "некоалицията" като чудесна. Това може да бъде интерпретирано като подкрепа за политическите мерки и реформи, предприети от правителството, както и като вяра във възможността за подобрение на ситуацията в страната.

В заключение, резултатите от анкетата на Econ.bg изглеждат като смесица от недоволство, очаквания и малко оптимизъм спрямо работата на "некоалицията". Те подчертават необходимостта от сериозно обсъждане и преодоляване на предизвикателствата, пред които е изправено правителството, както и необходимостта от адекватни мерки за реагиране на обществените нужди и очаквания.

#коалиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници