ПП и ДБ регистрираха коалицията си в ЦИК, обявиха партиите от статуквото за магарета

ПП и ДБ регистрираха коалицията си в ЦИК, обявиха партиите от статуквото за магарета
A A+ A++ A

Има едно много ясно изречение на Народното събрание - "Съединението прави силата". В миналото НС разбрахме, че съединението трябва да стане извън парламента първо, за да има група на реформаторските сили в него и да може най-накрая надеждата на всички българи да стане реалност.

Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков, след като "Демократична България" и ПП регистрираха в ЦИК коалиция "Продължаваме Промяната - Демократична-България"

Вярваме, че надеждата ще я постигнем не само ние, но и цялото българско общество. Време е да го направим заедно, каза още той.

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов обясни, че България трябва да тръгне напред. "Всички усещаме, че страната е спряна, защото силите на статуквото са забили пети като магарета и не дават да тръгнем напред. Трябва голямо обединение - не само политическо, но и на гражданите, които да поискат да тръгне напред", каза той.

Иванов допълни, че коалицията дава на хората инструмент. "Нашата коалиция трябва да получи мандат да упрявлява, да налага условия, дневен ред и реформи - за това се изисква голяма политическа сила. Призивът ни е - подкрепете ни, защото България ще продължа да не тъне в безвремие и липса на посока", посочи още съпредседателят на ДБ.

Асен Василев - съпредседател на ПП, обяви, че по последните данни на ЕК България прави ръст с 3,9%, а БВП за 2022 г. е над 168 млрд. лева. "Тази година това, което казвахме, че може да се достигне - 180 млрд. лева, вероятно ще бъде надхвърлено. Според ЕК голяма част за ръста е адекватна политика на доходите. Ще спазваме 3% бюджетен дефицит, в рамката на който ще се направят социални програми", заяви той.

На въпрос за импийчмънт на Румен Радев, Василев беше лаконичен, че за това може да се говори, когато има парламент.

Лидерите на партиите в коалицията "Продължаваме промяната – Демократична България" подписаха официално споразумението за съвместното явяване на парламентарните избори на 2 април в понеделник.

"Поемаме ясен ангажимент заедно да продължим демократичната промяна и да работим за изграждане на истинско модерно управление", е записано в декларацията на новата коалиция. В нея са посочени 13 приоритети, сред тях намаляване на регионалните и социални неравенства, дълбока реформа в прокуратурата, осигуряване на енергийна независимост и модернизиране на армията, влизане в Шенген и Еврозоната.

#ПП #ДБ #коалиция #Продължаваме Промяната - Демократична-България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите