Металурзите: Няма да търпим повече унижение!

Металурзите: Няма да търпим повече унижение!
Протестът на работещите в ОЦК – Кърджали, продължава вече 42 дни. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Около 100 души от ОЦК – Кърджали, се събраха да протестират пред сградата на „Интертръст холдинг“ в София.

Протестът е организиран със съдействието на КНСБ. Работниците от комбината в Кърджали носят голям транспарант с надпис: „Няма да търпим повече унижение“, предаде БГНЕС.

„От 5 години не са ни изплащани редовно заплатите. Ако Валентин Захариев имаше доблест, щеше да дойде да говори с нас“, каза един от участващите в протеста.

На протеста се чуват скандирания „Мафия“ и „Олигарси“. Служителите в ОЦК дойдоха от Кърджали с 2 автобуса и лични автомобили, разходите за консумативи са по 700 лв. за всеки един от автобусите.

За момента никой от представителите на „Интертръст холдинг“ не е дошъл да говори с протестиращите, а голяма част от тях и не очакват това да се случи.

Протестът на работещите в ОЦК – Кърджали, продължава вече 42 дни. Металурзите нямат нито едно плащане, с изключение на средствата от социалното подпомагане.

Поради забавените с месеци заплати голяма част от семействата на работещите ще посрещнат Великден без средства, а някои от тях и без електричество в домовете си. От месец септември досега работодателят дължи за заплати общо 1 260 000 лева.

#заплати #протест #металурзи #ОЦК – Кърджали

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници