Сакскобургготски призова НДСВ към единство

Сакскобургготски призова НДСВ към единство
Управленските ни решения не бяха подчинени на настроенията на деня, а се обуславяха от ясни стратегически цели, заявява Симеон Сакскобургготски в обръщението си към Националната конференция на НДСВ. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият лидер на НДСВ Симеон Сакскобургготски призова партията да остане единна, защото това е главното условие „най-добрите програми и най-добрите стратегии" да дадат резултат.

„Повтарял съм го десетки пъти и пак ще цитирам националния девиз "Съединението прави силата". Все още вярвам, че това е формулата, гарантираща успех и стабилност - както за България, така и за НДСВ," заявява Сакскобургготски в поздравителен адрес към участниците в Националната конференция на НДСВ в Пловдив.

Форумът се провежда ден след знаковата за партията дата - 6 април, на която преди 11 години Симеон Сакскобургготски обяви създаването на националното движение, предаде БГНЕС, цитирайки пресаташето на Сакскобургготски.

„През годините НДСВ се утвърди като партия, защитаваща либералните ценности както в социалната си политика, така и в икономическата," подчертава още Симеон Сакскобургготски в обръщението си към делегатите.

По думите му, и в двата си управленски мандата НДСВ се е ръководило от европейската ориентация на страната, а не от „популистки цели".

„Управленските ни решения не бяха подчинени на настроенията на деня, а се обуславяха от ясни стратегически цели. Именно заради това мисля, че и днес НДСВ трябва да продължи своя либерален път и да отстоява модерния европейски център като свое естествено място на политическата сцена," смята Симеон Сакскобургготски.

Той поздравява в писмото си настоящото ръководство на НДСВ за усилията, положени в един нелек период за партията и акцентира върху важните стъпки напред - „стратегии и тактики на политическа работа, възможни партньорства, конкретни цели и изпълнима програма".

#НДСВ #Симеон Сакскобургготски #Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници