Британският премиер към министрите: Подкрепете ме за референдума за ЕС или напуснете

Британският премиер към министрите: Подкрепете ме за референдума за ЕС или напуснете
A A+ A++ A

Британският премиер Дейвид Камерън предупреди министрите, че ще трябва да подкрепят стратегията му за Европейския съюз (ЕС) или да напуснат правителството.

Министър-председателят, който бе преизбран на 7 май, обеща да реформира отношенията на Великобритания с ЕС, преди да свика референдум за членството до края на 2017 г., припомня сайта на БТА. От кулоарите на срещата на Г-7 в Германия той даде да се разбере, че няма да толерира различно мнение.

"Ако искате да бъдете част от правителството, трябва да споделяте позицията, че предприемаме начинание по предоговаряне (с Брюксел), за да проведем референдум, и че това ще доведе до успешен резултат", каза пред репортери премиерът в отговор на въпрос дали ще позволи на министрите да гласуват на референдума по съвест.

Камерън заяви това, след като 50 депутати от неговата консервативна партия обявиха, че са готови да се включат в кампания за излизане на страната от ЕС, ако не бъдат извършени радикални промени в блока.

Премиерът е уверен, че ще успее да постигне споразумение, което ще му позволи да препоръча на британците да гласуват за оставане в блока на 28-те.

#Дейвид Камерън #Великобритания #референдум

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници