Първанов вижда АБВ като вътрешна алтернатива

Първанов вижда АБВ като вътрешна алтернатива
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"АБВ започва да се развива като една своеобразна вътрешна алтернатива". Това заяви Георги Първанов, президент на България /2002-2012/ и председател в оставка на АБВ, след като гласува на вътрешнопартийните избори за лидер на партията в събота, цитиран от агенция "Фокус".

"Бидейки съпричастни към управлението, ние се опитахме да бъдем социален коректив. Мисля, че Ивайло Калфин като вицепремиер и министър на труда и социалната политика, го направи блестящо", категоричен бе Първанов. "Като социален коректив се справяме добре, но оттук нататък трябва да започнем да формираме своята алтернатива по редица въпроси, по които сме несъгласни с водените политики", обясни още експрезидентът.

Първанов прогнозира, че по примера на АБВ, оттук нататък все по-често ще се налага не просто да се избира партиен лидер по пътя на прякото допитване, но и да има вътрешнопартийни референдуми по отделни теми. "Вътрешнопартийният вот, който се провежда днес на територията на цялата страна е свързан с политиките, които партията развива, с мястото на АБВ в управлението и с мястото на партията в държавната политика като цяло", каза още Георги Първанов, цитиран от неговата формация.

По въпроса за предстоящите местни избори Първанов каза, че основното за АБВ е да заложи на избираеми кандидатури - на фигури, които са известни с почтеност и професионализъм и доказани управленци. Той смята, че коалициите във вота за кметове и общински съвети ще бъдат доста по-разчупени около една или друга силна кандидатура. В голяма част от случаите АБВ ще участва основно със самостоятелни листи, изключение ще бъдат смесените листи.

Първанов отново подчерта, че държи на взаимодействието в лявото политическо пространство и не само с оглед на местните избори. Според бившия президент рано или късно обединението на левицата ще стане.

#Георги Първанов #АБВ #местни избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници