Мъртвите пеликани в "Сребърна" вече са 31

Мъртвите пеликани в "Сребърна" вече са 31
A A+ A++ A

Още два пеликана са намерени мъртви в резервата "Сребърна" в петък. Това съобщи директорът на Областната дирекция по безопасност на храните в Силистра д-р Себахтин Халид. Общият брой на намерените мъртви птици в там вече е 31. Няма мъртви или болни птици от други видове, добави Халид.

Контролните обходи на резервата продължават заради установените случаи на птичи грип в колонията на къдроглавите пеликани. Но се влиза само в случай, че се установят мъртви птици. Колонията се наблюдава всеки ден с видео система и от определени за това места.

Остават в сила мерките на Областната епизоотична комисия в Силистра за ограничаване и ликвидиране на болестта. Въведените ограничения за посещения в резервата "Сребърна" заради установените случаи на птичи грип в колонията на пеликаните не се отнасят за природонаучния музей, съобщи директорът на музея Елена Илиена.

Издадените ограничителни заповеди от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе са за посещенията в защитена местност "Пеликаните" – бившата буферна зона на резервата, прилежащите територии, ползването на туристическата инфраструктура и извършването на любителски риболов.

#пеликани #Сребърна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници