Всички фирми свалиха с 10% цените си за пътна поддръжка

Всички фирми свалиха с 10% цените си за пътна поддръжка
Независимо от спекулациите, всички фирми откликнаха – дойдоха на преговори с нас и предложиха промени в част от цените, каза Лиляна Павлова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Всички 29 фирми, които ремонтират, поддържат и почистват пътищата в България, са намалили цените на услугите си средно с 10%, след като Агенция „Пътна инфраструктура“ ги призова за това на 12 март.

След балансирани преговори с фирмите са сключени нови договори, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, цитирана от „Фокус“, при представянето на предстоящите текущи ремонти на републиканската пътна мрежа през април и май.

„Независимо от спекулациите, всички фирми откликнаха - дойдоха на преговори с нас и предложиха промени в част от цените“, каза Лиляна Павлова.

По думите й представителите на почистващите фирми са изразили притеснение за цените на горивата, които ще се отразят на цените на услугите им.

„Критикувани сме за това, че през 2007 г. са изразходвани 30 млн. лв., а сега 50 млн. лв. за зимно почистване. Цените на битума и на дизеловото гориво, както и работната заплата, са се увеличили. Имаме дисбаланс на цените – някои фирми работят много под средното, някои много над средното“, коментира министърът.

Почти 35 млн. лв. са били платени за зимно почистване до средата на февруари.

„820 000 лв. са санкциите. Това са и средствата, които ще използваме за изкърпване“, допълни Павлова.

Тя посочи, че с една фирма в Област Русе ще бъде прекратен договорът.

„Една фирма е изразила несъгласие и е подала молба за прекратяване на договора. Фирмата ще продължи да изпълнява задълженията си, докато не бъде сключен нов договор“, каза Лиляна Павлова.

#Лиляна Павлова #Агенция „Пътна инфраструктура“ #пътища

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници