Агенция за закрила на детето проверява случая на 15-годишната Камелия

Агенция за закрила на детето проверява случая на 15-годишната Камелия
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Случаят на 15-годишна Камелия от Видин, която над седмица бе избягала от вкъщи, привлече вниманието на агенцията за закрила на детето. От институцията извършват проверка около обстоятелствата и причините за действията на момичето. Това стана ясно от думите на  председателя на ДАЗД Ева Жечева в Русе.

"В момента се извършва проверка дали всъщност социалните служби са работили със семейството. Нека просто да проверим какви са били обстоятелствата, дали е имало трудности с това дете, дали майката е споделяла, дали социалните служби са били ангажирани към този случай", посочи Жечева.

15-годишната Камелия Цветанова изчезна на 10 март и бе намерена едва на18 март в село край Бяла Слатина. Момичето бе открито при гаджето си. Тя била влязла във връзка с майка си и й поставила ултиматум, че ще се прибере, само ако й разреши да се омъжи за избраника си. По-късно майката на тийнейджърката отрече да е знаела, че дъщеря й има връзка с въпросното момче.

Жечева отказа да коментира случая в Бургас, при който майка се хвърли от петия етаж заедно с детето си.

„Не бих искала да го коментирам, защото той е много тежък, много труден, но явно това е въпрос на други обстоятелства", бе лаконична тя. По думите й предстои разширяване на системата за подаване на сигнали за насилие над деца. В момента се увеличава броят на операторите на горещата линия и броят на психолозите, които работят там.

"България има много добра система за подаване на сигнали. Националната гореща линия 116 111, която е дейност на ДАЗД, е 24 часова, безплатна, с достъп от всички телефони. Може от всички други спешни телефони, когато се звънне, да бъде прехвърлено, когато случаят е свързан с дете. Сигнали могат да бъдат подавани по всякакъв известен възможен начин. Въпросът е ние да реагираме бързо и да имаме адекватна реакция", каза още Жечева.

#Държавна агенция за закрила на детето #Видин #случай #тийнейджърка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници