Сумите за бедстващите райони набъбват като великденски козунак, смята Борисов

Сумите за бедстващите райони набъбват като великденски козунак, смята Борисов
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Сумите набъбват като великденски козунак, от понеделник, вторник, сряда, до петък с милиони ми се вдигат разходите. Това заяви премиерът Бойко Борисов относно разходите, породени от бедствията.

Той уточни, че след заседанието на МС ще заседава Комисията по бедствията и авариите.

„Понеже Горанов е в чужбина, работим по темата за обезщетенията на пострадалите райони с Кирил Ананиев, трябва да минем през комисиите за това, което сте дали като заявки, обърна се премиерът към представителите на местната власт от засегнатите области и общини.

Той обясни, че  очаква до другия понеделник да се приключили с тези теми. “Защитавате си това, което има да се дава, малко сте ме засили с цифрите, но затова комисията с това ще се занимава", каза Борисов.

От своя страна министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова обобщи заявките, които са получени към днешна дата и ще бъдат подадени.

"За област Смолян, за аварийно почистване на коритата в урбанизираните територии, което е изключително важно предвид снеготопенето, в допълнение разходите за допълнително наемане на машини за поддържане и обезпечаване на доброволци, храна гориво и привлечени сили за преодоляване на бедствието заявената сума е 6 395 000 лв. За област Кърджали е 2 356 000 лв. и за АПИ за изпратените допълнителни машини, по републикански пътища, общински пътища и укрепване на свлачища е 24 млн. лв.", обясни още тя.

#Бойко Борисов #козунак #суми #бедствия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници