Военнослужещи помагат на бедстващите в Родопите

Военнослужещи помагат на бедстващите в Родопите
В понеделник вертолет от Военновъздушните сили (ВВС) извърши полет за разузнаване от въздуха на пораженията от обилните снеговалежи върху електропреносната мрежа в Смолян и Кърджали. Снимка: МО
A A+ A++ A

Военнослужещи продължават да оказват помощ на населението в тежката зимна обстановка в Смолян и Пловдив. С високопроходима техника e доставен хляб и хранителни продукти на населени места, където все още няма нормално проходими пътища. 

Кметът на Смолян Николай Мелемов заяви, че най-големият проблем в общината е липсата на електричество. Почти всички села са без електрозахранване, като някои от тях още от петък.

„За съжаление от електроразпределителното дружество не гарантират особено по селата, че днес или утре ще има ток”, посочи кметът.

Група военнослужещи от 101-ви алпийски батальон с роторен снегорин и друга техника днес ще пробиват и разчистват пътя между селата Смилян и Киселчево. Друга група ще почистват района около старческия дом в с. Ровино, а следобяд ще окажат съдействие на EVN за възстановяването на електрически стълб за високо напрежение в с. Тикале.

В понеделник вертолет от Военновъздушните сили (ВВС) извърши полет за разузнаване от въздуха на пораженията от обилните снеговалежи върху електропреносната мрежа в Смолян и Кърджали. 

#Родопите #бедстващи #помагат #военнослужещи #бедствено положение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници