Кунева: Оставките на Лазаров и Писанчев не трябва да са „замитане под килима“

Кунева: Оставките на Лазаров и Писанчев не трябва да са „замитане под килима“
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Оставките на главния секретар на МВР и на шефа на ДАНС не трябва да се превърнат в замитане на действията под килима. Трябва да е много ясно защо им е поискана и защо са подали оставките си, за какво са били отговорни. Иначе актът ще остане красив, но без последици". Това заяви вицепремиерът Миглена Кунева в интервю за БНР.

„Веселин Вучков се е оказал последователен. „Той заяви, че ще предложи смяна на главния секретар и вървеше в тази посока. Когато не получи подкрепа за смяната, си подаде оставката“, коментира Кунева и допълни, че не мисли, че Вучков иска да бъде в ролята на жертва или в ролята на герой.

„Просто смята, че по един ясен и категоричен начин дава знак за това как смята да си свърши работата", посочи тя.

Кунева бе категорична, че с оставката на вътрешния министър са предизвикани серия от действия.

Тя коментира и назначението на Румяна Бъчварова начело на силовото министерство.

„Аз смятам, че с нейния избор има много силен знак, че политическият приоритет за Вътрешните работи става на по-високо ниво. Това е заместник-председател на партия и вицепремиер. Надявам се работата да бъде още на по-високи обороти“, заяви Кунева.

Относно посещението на директора на ФБР, тя уточни, че борбата с тероризма е тема, в която страната ни напредва много бавно. „Ако днес бъде заловен чуждестранен боец в България, ние нямаме текст, по който да го осъдим, какъвто има в останалите европейски държави, изтъкна тя.

Вицепремиерът припомни, че през май у нас ще дойде мисията, която изготвя мониторинговия доклад за напредъка ни в областта на вътрешния ред и сигурността, а страната още няма закон за съдебната власт, антикорупционна стратегия и закони, които да я прилагат. Липсва и план за действие по последния доклад на ЕК.

#Миглена Кунева #Веселин Вучков #вицепремиер #оставки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници