Екоинспектори ще отнесат наказания заради отходните води в „Сребърна”

Екоинспектори ще отнесат наказания заради отходните води в „Сребърна”
A A+ A++ A

Служители на екоминистерството ще отнесат наказания заради изтичането на отходните води в резервата „Сребърна”, закани се министър Ивелина Василева. Сигналите за нарушението са от 2002 година и никой досега не е реагирал подобаващо.

„Ще има наказани за случващото се в резерват „Сребърна”. Това ще са дисциплинарни мерки за служителите, които са се отнесли несериозно към сигнал, подаден от граждани”, каза пред Нова тв министърът на околната среда и водите.

Случващото се в резервата е притеснително, призна Василева. Цялата история започва през 2002 г. и все още няма съоръжения, които да пречистват отходните води. Монтирани са съоръженията, но не са въведени в експлоатация - включително и помпени станции, през който отпадните води отиват в ями и се отичат в езерото.

"Всеки трябва да понесе своята отговорност”, обеща министър Василева.

В понеделник се събира екип, за да се приключи изпълнението на проекта за пречиствателна станция, която вече има акт 16.

Василева коментира и сигнала за незаконна сеч в защитената местност "Силистар". "Твърдо смятам, че трябва да се сложи край на подобни явления. Всички сме много притеснени от сигналите за безазборна сеч", каза Василева.

#Сребърна #резерват #министър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници