Отваряме два нови центъра за бежанци

Отваряме два нови центъра за бежанци
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ще има два нови центъра за настаняване на бежанци в Южна България. Това стана ясно от думите на председателя на Държавна агенция за бежанците (ДАБ) Никола Казаков, съобщава БГНЕС.

По думите на Казаков центровете вероятно ще бъдат стари казарми. Все още не е ясно какво е състоянието на сградния фонд и какъв ремонт ще е необходим. Средствата за новите центрове ще се търсят от националния бюджет и от Европейската комисия.

Казаков съобщи, че все още има данни за засилен миграционен натиск към страната ни. За една седмица има увеличение в центровете с 3%.

Що се отнася до въведения вечерен час в центровете за бежанци, новият председател на ДАБ уточни, че контролът ще става със служители на агенцията по график с охрана. Казаков посочи, че това се прави и в интерес на самите бежанци.
Като пример той посочи, че 90 души, които са без документи и не са настанени в центъра за бежанци в "Овча Купел" са успели да влязат там.

По думите на председателя на ДАБ се обмисля въвеждането на чип карти за бежанците във всички центрове, с които да се отчита кой кога влиза в центровете. Стойността на проекта е  200 000 лв.

#бежанци #центрове #ДАБ #Никола Казаков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници