Евакуират 220 души от добричкото село Одринци

Евакуират 220 души от добричкото село Одринци
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Евакуират 220 души от добричкото село Одринци. Това заяви главен комисар Николай Николов, директор на ПБЗН в ефира на БНР.

"По отношение на Елхово, река Тунджа достигна нива приблизително четири метра, ниво, при което хората от града не са пряко застрашени. Очакваме до 24 часа нивото да се покачи с още 10-15 сантиметра, което ще доведе до наводняване на селскостопански обекти и десетина къщи, мазета и приземните етажи", посочи още Николов.

По думите му няма опасност за хората. 100-200 души по поречието на Тунджа в Елхово са предупредени.

"По поречието на река Камчия тази нощ беше напрегната, но притокът не доведе до масови наводнения. Реката в момента се държи нормално, дигите дадоха резултат и няма тежки наводнения. Това не значи, че евакуираните могат да се върнат по домовете си", заяви Николов. Той уточни, че около 16 ч. ще се вземе решение след заседание на кризисния щаб дали още тази вечер хората ще се приберат, или ще преспят още една нощ в определените за това места.

"Осигурена е безопасността на хората, няма сигнали за мародерства", подчерта комисарят.

Той съобщи още, че река Арда се успокоява вече, язовир "Кърджали" не прелива в момента. Работи се навсякъде, обстановката придобива постепенно нормалния си вид, добави Николов.

#Одринци #евакуация #Николай Николов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници