Израел обяви 4-часов "прозорец" за евакуация от южната част на Газа

Израел обяви 4-часов "прозорец" за евакуация от южната част на Газа

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

Израелската армия дава днес нов "прозорец" на цивилните в Ивицата Газа да се преместят в южната част на палестинския анклав, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) обявиха, че ще разрешат движението по пътя към южната част на територията между 10 ч. и 14 ч. (08 ч. и 12 ч. по Гринуич), съобщи говорител на израелската армия в платформата "Екс". Армията публикува и карта, на която е показан пътят, по който може да се извърши придвижването. В публикуваното съобщение се казва на арабски език: "Ако ви е грижа за вас и близките ви, тръгнете на юг, следвайки нашите инструкции".

Говорителят призова хората да се възползват от новата възможност и да се отправят на юг в името на собствената си безопасност.

Миналия уикенд военните започнаха нова фаза от войната срещу ислямисткото движение "Хамас", което управлява ивицата Газа, и разшириха сухопътните си операции.

Израелската армия вече няколко пъти призова хората в северната част на Газа да се преместят на юг. По данни на военните най-малко 700 000 души вече са го направили. Според оценки на ООН в ивицата Газа има 1,4 милиона вътрешно разселени лица. В гъстонаселената ивица Газа живеят повече от 2,2 милиона души.


#Израел #евакуация #Ивицата Газа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници