NYT: От утре хиляди чужденци ще се евакуират от Газа, сред тях има българи

NYT: От утре хиляди чужденци ще се евакуират от Газа, сред тях има българи

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

Очаква се от утре 1000 чужденци, лица с двойно гражданство и палестинци, които са представители на международни организации, да започнат да напускат ивицата Газа през граничния пункт "Рафах", пише в. "Ню Йорк таймс", като се позова на западни дипломати. Евакуацията ще продължи, докато всички желаещи, които покриват договорените критерии, не влязат на територията на Египет, отбелязва изданието.

По-рано ТАСС съобщи, че палестинското движение "Хамас" е публикувало списъци с близо 430 лица, които ще могат да напуснат ивицата Газа през контролния пункт "Рафах", като цитира съобщение във "Фейсбук" на граничната служба на анклава, разпространено през нощта. Тези списъци не бяха публикувани в официалните медии на "Хамас". В тях фигурират имената на граждани на България, Австралия, Австрия, Индонезия, Йордания, Финландия, Чехия и Япония, предаде БТА.

Споразумението между "Хамас", израелските власти и Египет, което позволява на тежко ранени и чужденци да напуснат ивицата Газа, е било постигнато с посредничеството на Катар и в координация със САЩ, отбелязва Ройтерс.


#"Ню Йорк Таймс" #Ивицата Газа #евакуация #българи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници