КФН работи пунктoално перфектно, заяви шефът на комисията

КФН работи пунктoално перфектно, заяви шефът на комисията
Снимка: www.fsc.bg
A A+ A++ A

КФН работи перфектно, свършили сме си работата пунктoално перфектно по всеки един от секторите, които надзираваме, не сме допуснали кризи в нито един от ресорите, които наблюдаваме, коментира председателят на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев пред журналисти преди заседанието на Комисията по бюджет и финанси.

Повод за коментара е настояването на съпредседателя на Реформаторския блок Радан Кънев от парламентарната трибуна за оставка на ръководствата на финансовите регулатори.

„През изминалите години на криза, българските финансови регулатори БНБ и КФН не изпълниха законовите си цели да поддържат финансова и икономическа стабилност и растеж и да спомагат превръщането на спестяванията на гражданите в инвестиции в българската икономика. Напротив – те допуснаха системното изтичане на капитал от банките и финансовите институции към банки в чужбина и към чуждите капиталови пазари. За годините на кризата, над 20 милиарда лева спестявания в банките напуснаха страната, а над две трети от активите на българските пенсионни фондове бяха инвестирани зад граница“, настоя Кънев.

Според Стоян Мавродиев, Радан Кънев няма мотиви, които да отговарят на фактите и реалността, следователно единственият коментар е, че няма как да приеме нито един от тези мотиви.

#КФН #Стоян Мавродиев #Радан Кънев #Кънев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници