Ромите се возят гратис, защото това е било сред предизборните им обещания, смята Кънчев

Ромите се возят гратис, защото това е било сред предизборните им обещания, смята Кънчев
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ромите се возят безплатно в градския транспорт, защото това им е било обещано преди изборите. Това обясни лидерът на Евророма Цветелин Кънчев по повод липсата на проверки в автобусите, пътуващи в ромски махали.

Кънчев уточни, че гратисчии има навсякъде и те нямат етнически облик. В същото време обаче според него причината ромите да не си плащат билетчето са предизборни обещания.

„ Имате ли представа коя партия спечели в ромските махали на последните избори? Това е ГЕРБ. Тази партия е обещала много неща, включително и безплатно возене в градския транспорт. Във всички общини, в които партия ГЕРБ има кметове, тя печели в циганските махали. Умишлено няма контрол в ромските махали - виждате ли колко сме добри и колко сме толерантни", подчерта Кънчев.

По думите му контролът в автобусите в ромските махали може да се осъществи, ако шофьорът или контрольорът са роми,  тъй като те могат по-добре да обяснят на пътниците защо трябва да си платят.

В същото време депутатът от Реформаторския блок Вили Лилков посочи, че не заради немотия някои хора пътуват грати.
"Не само ромите пътуват с градския транспорт. Оказва се, че и хора с доста добри доходи също го правят. Просто системата го допуска“, посочи той и уточни, че събираемостта на наложените глоби след съставянето на акт е много ниска. „Контролът трябва да се осъществява по съвсем различен начин. Трябва да се прави контрол на входа, при влизането в автобуса", предложи Лилков.

От своя страна блогърът Иво Мирчев предложи всеки контрольор да бъде придружаван от полиция или пък да разполага с паник-бутон.

#роми #гратис #градски транспорт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници