Местан предизвика управляващите партии да излязат с обща програма

Местан предизвика управляващите партии да излязат с обща програма
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Това, че е възможно да има предсрочни избори през 2015 година не е заплаха, нито закана. Става въпрос за обективен анализ, свързан с толкова ярки несъвместимости, които образуват такава формула на властта, която продължава да генерира вътрешна нестабилност, която продължава да е с разрез с въвеждането на реформи. Проблемът на управлението не е в статута на ДПС, а в преяждането с власт."

Това мнение изказа лидерът на ДПС Лютви Местан в сутрешния блок на Нова телевизия в петък, по повод изказването му, че очаква предсрочни избори скоро. Той добави, че властта има проблем с реформаторската си немощ, като даде пример, че "плоският данък едва оцеля заради несъгласието на двама от властта".

"Ако някой очаква от нас да се държим талибанско-опозиционно, а ние се държим отговорно, естествено е да се правят анализи, че ДПС губи посоката", заяви Местан.

Той е категоричен, че ДПС ще гласува спрямо собствената си политическа платформа. Лидерът на ДПС предизвика управляващите партии да излязат с обща програма, като добави, че ще му е любопитно как националистите ще се впишат в тази програма.

"Крайно време е и Реформаторския блок, и ГЕРБ да разберат, че нямаме проблем с крайните националисти. Това е ценностен проблем - отричане на мултикултурализма", убеден е Лютви Местан.

По отношение карикатурите в "Шарли ебдо" Местан сподели, че свободата на словото не може да се сблъска с въпроса за вярата. "Няма значение какви чувства се пораждат в съкровеността на един мюсюлманин, защото нищо не може да оправдае човешките жертви", категоричен бе той.

#Лютви Местан #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници