МВР действа „адекватно и безкомпромисно“ срещу полицейското насилие

МВР действа „адекватно и безкомпромисно“ срещу полицейското насилие
Министър Цветанов (в средата) даде за пример полицая Николай Гергов (вляво) от Плевен, който в петък беше награден за предаденото от него съкровище. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В случаите на полицейско насилие МВР работи „изключително бързо, адекватно и безкомпромисно“, категоричен е вътрешният министър Цветан Цветанов.

Той похвали служителите си в коментар на критиките в доклада на Българския хелзинкски комитет за полицейско насилие.

„Това е, към което винаги съм призовавал колегите от системата на МВР, и искам да им благодаря за тяхната всеотдайност и за техния системен подход“, каза той, цитиран от БГНЕС.

Цветан Цветанов изтъкна, че правоохранителните органи у нас се стремят да защитават човешките права и жертвите на престъпността.

Министърът на вътрешните работи благодари „на тези стойностни и честни служители, които дават всичко от себе си, за да изпълняват своите служебни задължения“. Като пример за това посочи полицая Николай Гергов от Плевен, който в петък беше награден за предаденото от него съкровище.

Цветан Цветанов обаче призна констатациите в доклада, че има полицейско насилие и при задържането, и вътре в полицейските управления.

„Има подобни случаи и такива констатации има много години назад. Разбира се, че работим постоянно, за да ограничим да има подобни случаи. Там, където постъпи информация или бъде подаден сигнал, работим за документирането и отстраняването на подобни служители“, подчерта вътрешният министър.

Той каза още, че не би искал „единични случаи да дадат тази лоша оценка за състоянието на правоохранителната система“.

#МВР #Цветан Цветанов #полицейско насилие #доклад #Българския хелзинкски комитет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници