Северна Корея: Барак Обама е безразсъден като маймуна в тропическа гора

Северна Корея: Барак Обама е безразсъден като маймуна в тропическа гора
A A+ A++ A

Нови доза севернокорейски обвинения се изсипа срещу САЩ по повод премиерата на филма "Интервюто", прсъздаващ  измислено покушение срещу лидер на КНДР Ким Чен Ун.

Съединените щати

нарушили работата на интернет и на всички основни средства за масова информация в нашата република

се посочва в съобщение на комитета за отбрана на КНДР.

Представители на комунистическата държава отново отхвърлиха обвиненията на ФБР, че Пхенян носи отговорност за кибер атаката срещу компанията "Сони пикчърс" и настояха САЩ да представят доказателства в подкрепа на твърденията си.

Освен това, Северна Корея нарече американския президент Барак Обама "маймуна" заради становището му, че "Сони" не е трябвало да се отказва от премиерата на филма: "Барак Обама винаги е безразсъден като маймуна в тропическа гора".

САЩ продължават да са арогантни, деспотични и да използват гангстерски методи, въпреки нееднократните предупреждения. Те трябва да имат предвид, че политическите им действия неизбежно ще предизвикат смъртоносни удари, се подчертава още в декларацията.

Междувременно, скандалният филм

събра рекордните 1 милион долара печалба само за един ден

и може да направи още няколко милиона този уикенд.

В сряда "Сони" организира показване на комедията в интернет на специален сайт, както и чрез Гугъл и Майкрософт, но само в САЩ.

Първоначално, плановете бяха филмът да бъде пуснат по екраните на 300 кина на 25 декември. Само че в резултат на хакерска атака личната кореспонденция на шефовете на "Сони" стана публично достояние, а после бяха задигнати личните данни на хиляди бивши и настоящи служители в киностудиите.

После хакерите отправиха заплаха от "повторение на 11 септември", ако филмът излезе по кината. Решението на компанията да отмени пускането на лентата по екраните предизвика сериозна критика от страна на американската общественост, включително и от президента Барак Обама.

#кибер атака #хакери #Барак Обама #Сони пикчърс #Сони #премиера #Ким Чен Ун #КНДР #Северна Корея #филм #кино #Интервюто

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници