Държавният департамент на САЩ: Филмът за убийството на Ким Чен Ун не е провокация

Държавният департамент на САЩ: Филмът за убийството на Ким Чен Ун не е провокация
A A+ A++ A

Филмът "Интервюто", в който героите получават задача от ЦРУ да убият лидера на Северна Корея Ким Чен Ун, няма провокативен характер. Това официално изявление направи ръководителят на пресслужбата на Държавния департамент на САЩ Джен Псаки по Си Ен Ен.

На въпрос дали продуцентите от "Сони пикчърс" не са допуснали грешка като са заснели лента за убийството на един от световните лидери, Псаки отговори: "Това е една комедия, мисля, че американците могат да отидат да гледат филма по време на коледните празници, ако искат. Филмът не ангажира вижданията и позицията на САЩ".

Писма със заплаха за терористични нападения

вече са получени в "Сони" по време на премиерата на "Интервюто" на 25 декември. Отправят се предупреждения да не се влиза в киносалоните. Според американски медии тези заплахи идват от Пхенян, но самата Северна Корея, която през пролетта окачестви филма като "военна агресия", отрече да има общо.

Всичко това стана причина да бъде

отменена премиерата

след като хакери заплашиха да атакуват киното, в което ще бъде показан филмът.

„Скоро целият свят ще разбере какъв ужасен филм е това”, заявиха хакери в съобщение, разпространено по-рано.  „Помните за 11 септември 2001 г.”, заявиха те, заплашвайки с нападение всяко кино, което покаже лентата.

От министерството на националната сигурност на САЩ заявиха, че

не разполагат със заслужаваща доверие разузнавателна информация

че се готвят терористични актове в кината. Въпреки това, полицията на Ню Йорк обяви, че смята да засили охраната в кинотеатър в Манхатън, където се очаква да е премиерата.

Във филма двамата журналисти, чиито роли се изпълняват от известните актьори Джеймс Франко и Сет Рогън, са изпратени в Пхенян да интервюират Ким Чен Ун. Преди да отпътуват, те са вербувани от ЦРУ и са натоварени с ключова роля в планирано покушение срещу севернокорейския лидер.

#филмът #Интервюто #ЦРУ #Северна Корея #Ким Чен Ун #Държавния департамент на САЩ #Джен Псаки #Си Ен Ен #Сони пикчърс #комедия #Сони #Пхенян #кино #филм #Джеймс Франко #ЦРУ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници