Кевин Спейси e Никсън, а Майкъл Шанън - Елвис, в нов филм

Кевин Спейси e Никсън, а Майкъл Шанън - Елвис, в нов филм
Кевин Спейси - Ричард Никсън Снимки: БГНЕС
A A+ A++ A

Кевин Спейси ще изиграе Никсън, а Майкъл Шанън (на снимката долу) ще се превъплъти в ролята на Елвис Пресли в кино история, пресъздаваща предложението на Краля на рока да помогне за спасяването на САЩ от хипитата и "Бийтълс".

Планирано е

снимките на филма "Елвис и Никсън" да започнат през 2015 г.

Продуцент ще бъде Касиан Елуис.

Всичко започнало в самолет на "Америкън Еърлайнс", пътуващ от Лос Анджелис за Вашингтон на 21 декември 1970 г. Елвис бил гневен. Той похарчил около 100 000 долара за 10 коли "Мерцедес-Бенц" и 32 пистолета като коледни подаръци, но семейството му казало, че това е твърде много.

35-годишният рокаджия, натъпкан с лекарства,

влетял директно в самолета и се озовал до сенатора

от Калифорния Джордж Мърфи. Той споделил, че умира да се докопа до значка на Федералната агенция борба с наркотиците, за да помогне във войната на президента срещу дрогата.

Удивеният Мърфи го накарал да напише писмо до Никсън, в което да му разкаже за желанието си и Елвис го направил. Той написал пет почти нечетливи страници с предложения до президента. В писмото си кралят на рока пише, че искал да направи всичко възможно да служи на страната си,

ако стане федерален агент под прикритие

Самолетът кацнал и Пресли отнесъл спешната си молба направо до вратата на Белия дом. "Бих се радвал да се срещна с вас", написал той до Никсън и допълнил, че ще отседне във Вашингтонския хотел под името Джон Бъроуз. Съветници на президента го посъветвали да приеме предложението, за да спечели войната си с наркотиците и да се хареса на обществото след смъртта на Джeнис Джоплин и Джими Хендрикс.

На обяд същия ден Пресли вече е в Овалния кабинет. Двамата обсъдили много въпроси, след като Елвис преодолял явния си шок.

Той казал на Никсън, че "Бийтълс" вредели на американските интереси

тъй като вземали американски пари, след което се връщали във Великобритания. След няколко минути Никсън се съгласил да направи Пресли почетен агент, с което си спечелил прегръдка от Краля (на снимката долу).

Историята остава в тайна една година, докато "Вашингтон пост" я разкрива.

Пресли умира през 1977 г., вероятно от свръхдоза наркотици.

#Елвис Пресли #Ричард Никсън #филм #лента #кино #Кевин Спейси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници