Каракачанов готов за мандат, обсъдил с Плевнелиев защо се палят хората

Каракачанов готов за мандат, обсъдил с Плевнелиев защо се палят хората
A A+ A++ A

Съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов обяви, че е готов да вземе мандат и да предложи работещ и професионален кабинет, ако другите партии не се разберат за управлението.

На консултациите при президента Росен Плевнелиев е била обсъдена обаче и темата защо отчаяни хора се палят пред президентството.

Пореден трагичен случай на самозапалване, все още с неизвестни мотиви, вдигна на крак охрана, пожарна и медицински екипи в ранния следобед днес.

"Разговаряхме два часа по основните приоритети, които сме предложили за една бъдеща програма на управление. Разговорът беше доста конструктивен, президентът си беше направил труда да прочете нашата програма и констатира някои точки от нея, които съвпадат с неговите виждания - по отношение на средния и дребния бизнес, проблемите в енергетиката", докладва на излизане от президентството лидерът на ВМРО.

Той потвърди, че са разбрали за случилото се пред президентството по време на срещата и са говорили "точно за това, което предизвиква хората да се палят". Според него това е "досегашният политически модел, който не може повече да продължава по този начин".

"Не може да продължава по същия начин поредните управляващи да бъдат толкова безчувствени към проблеми на хората, свързани със социалната сфера, безработицата, лошото здравеопазване, ниското заплащане, емиграцията на млади хора. В тефтера съм си записал - "повече така не може да продължаваме". Това беше нашата констатация, с която президентът се солидаризира", каза Каракачанов.

#консултации #Росен Плевнелиев #Красимир Каракачанов #самозапали

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници