Каракачанов - пак начело на ВМРО

Каракачанов - пак начело на ВМРО

МО/Архив

A A+ A++ A

Бившият вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов се завръща начело на партията си ВМРО-БНД, съобщават от пресцентъра на патриотичната формация, след провеждането вчера на 9-ия извънреден конгрес. Каракачанов е спечелил битката за председател с евродепутата Ангел Джамбазки.

Той бе начело на ВМРО от 90-те години, но напусна преди две години, след като резултатът на ВМРО бе отчайващ след тяхното участие във властта. И без него обаче ситуацията не се промени, дори напротив - ВМРО все повече се свиваше като електорална подкрепа, заради което сега се взе решение да се направят промени на върха.

В новото ръководство на ВМРО влизат още заместник-председатели Милен Михов, Красимир Богданов, Карлос Контрера, организационен секретар за работа със структурите Александър Сиди, секретар по политиките за българите в чужбина Юлиан Ангелов, членове Ангел Джамбазки, Иво Пазарджиев, Георги Дракалиев, Антон Иванов, Красимир Червилов, Богомил Бранков, Стоян Божинов, Петър Петров, Георги Петров, Атанас Стоянов, Владимир Митов.

В последните месеци все по-често се спекулира, че ВМРО ще попадне в коалиция с БСП за евровота, а председателят най-вероятно ще заеме едно от челните места в политическото обединение, с надеждата да попадне в европарламента.

"В този състав на Националния изпълнителен комитет на ВМРО – БНД има баланс между опитните в политиката хора и младите и енергични дейци на организацията. Конгресът на ВМРО даде заявка, че ще продължи да отстоява принципите на автентичния български национализъм и ще се бори за правата на всеки един българин, където и да се намира по света".



#Красимир Каракачанов #ВМРО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници