Служебната власт смени шестима областни управители, включително на София

Служебната власт смени шестима областни управители, включително на София

ФБ/МС

A A+ A++ A

Назначени са шестима нови областни управители в Ловеч, Русе, Силистра, Сливен, София и Софийска област, информират от пресслужбата на МС.

Новият областен управител на София-град е Стефан Арсов. Той има магистърска степен по "Право" от Софийския университет "Св. Климент Охридски". Дългогодишен юрист с опит, както в частния сектор, така и в общинската администрация на Столичната община. До момента той заемаше поста заместник областен управител на областта.

В област Сливен на поста е назначен Чавдар Божурски. Той е магистър по право в СУ "Св. Климент Охридски". От 2017 г. до 2021 г. е заемал същата ръководна длъжност. От август миналата година до момента е бил заместник областен управител на област Сливен. Преди това Божурски е заемал ръководна длъжност в Областна дирекция "Полиция" – Сливен.

Илиян Великов е новият областен управител на област Силистра. Великов е завършил Висше техническо училище "Ангел Кънчев" в Русе. Два пъти е заемал длъжността заместник областен управител на област Силистра. Преди това е заемал ръководни длъжности в ОДМВР-Силистра.

За областен управител на Русе е назначен Драгомир Драганов. Той е магистър по икономика. Бил е народен представител в 48-ото и 49-ото Народно събрание. Бил е кмет на община Две могили от 2007 г. до 2011 г. и зам.-кмет на община Бяла.

Силвия Арнаутска е назначена за областен управител на Софийска област. Тя е завършила магистратура "Предучилищна и начална училищна педагогика" и "Образователен мениджмънт – Управление на образованието" в Югозападния университет "Неофит Рилски". Арнаутска е дългогодишен преподавател, а през последните близо седем години е експерт по "Образование и здравеопазване" в община Ихтиман.

Дора Ангелова е назначена за областен управител на област Ловеч. Тя е завършила "Право" и "Икономика" в УНСС. Дългогодишен служител е на Областната администрация в Ловеч, като до този момент е заемала длъжността "Главен юрисконсулт". Има опит и в социалната сфера като "Старши юрисконсулт" в Регионалната дирекция "Социално подпомагане" в града.

#МС #Областни управители

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти