Ще има ли ски сезон в Банско или ще газим кал до колене?

Ще има ли ски сезон в Банско или ще газим кал до колене?
Снимка: perunlodge.com
A A+ A++ A

Най-малко 25 улици в курортния град Банско са разкопани, строителните дейности вървят, но приближава денят 13 декември, в който ще бъде официално открит ски сезона. Част от туристите вече започват да пристигат, но Банско ги посреща разкопан и зловещ. Какво ще се случи до 13 декември,,ще бъде ли приветлив града, за да има нормален сезон? Тези въпроси бяха обсъдени на междинна пресконференция по проект „Рехабилитация на водоснабдителната и канализационната мрежа на град Банско с изграждане, съобщава "Струма".

На пресконференцията присъстваха кметът на Банско Георги Икономов, зам. кметът Сашка Въчкова, която е ръководител на проекта, представители на фирмите – изпълнители по проекта Йордан Каназирев – ДЗЗД „Ново Банско“ и Владислав Владиславов – ДЗЗД „ЕЙРА“, представители на строителния надзор и техническата помощ, общински съветници, представители на туристическия бизнес, граждани и медии.

"Има закъснение по строително-монтажните работи, но ще направим всичко възможно да посрещнем предстоящият зимен сезон с асфалтирани улици“, каза градоначалникът Георги Икономов.

Йордан Каназирев представи реалния напредък на строително-монтажните дейности по договора, възлизащи на 35% изпълнена канализация и 8% - во­допровод. Той съобщи, че се работи по подмяната на водопроводната и канализационна мрежа на 25 улици и увери присъстващите, че до 5 декември 2014г. те ще бъдат завършени и асфалтирани.

Паралелно с изпълнението на ВиК мрежата се изгражда и пречиствателната станция, извършва се корекция на река Глазне и се изпълнява обслужващият път до ПСОВ.Присътващите изразиха категоричната си увереност, че до началото на ски сезона градът ще бъде готов да посреща многобройните си гости.

#Георги Икономов #Банско

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници