Георги Бобев: Световната купа е голяма реклама за България

Георги Бобев: Световната купа е голяма реклама за България
A A+ A++ A

Световната купа по ски, която ще се проведе в Банско на 10 и 11 февруари ще е голяма реклама за България. Това заяви вицепрезидентът на федерацията по ски Георги Бобев в предаването „Денят започва“ по БНТ.

„Да домакинстваш на Световната купа по ски означава да се пребориш с няколкостотин курорта, които традиционно кандидатстват за такива събития, така че, това е голямо признание за България. Това е една голяма отговорност. Това е едно голямо събитие, което федерацията трябва да организира по най-високи стандарти. Организацията на събитие във високата планина е много по-различна от такова в градски условия", обясни още Георги Бобев. Той е категоричен, че това състезание е най-добрата визитна картичка на България.

"Телевизионната аудитория за уикенда в който ще са стартовете ще надмине 150 милиона зрители, повече от 20 телевизии излъчват пряко от Банско, така че, това е една голяма реклама за България. Екипът, който снима състезанието е около от 70 души и е специализиран само в продукцията на такива състезания", добави Бобев. Общо в организацията на най-голямото спортно събитие в България за годината са ангажирани над 1000 човека.

"Отбелязваме 100 години от създаването на федерацията, сред първите 10 федерации в света сме. Един век изпълен със славна история, с постижения на много наши атлети, с домакинства на големи спортни събития. Може да сме горди, че България е част от това семейство", заяви още Георги Бобев.

Той коментира и участието в състезанието в Банско на най-добрия ни скиор Алберт Попов.

"Алберт е сред световния елит, което е изключително постижение. В момента той е 18-ти в световната ранлиста в слалома. Пистата му е добре позната. Спортът е изключително конкурентен. Има голям интерес от световния елит, повечето отбори ще дойдат в Банско дори по-рано. Ние ще имаме още един млад участник - Калин Златков, да му пожелаем успех", добави Георги Бобев.

#Банско

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници