С нови цени посрещат в Гърция, 9 евро чаша аперол и 5 евро кафе на плажа

С нови цени посрещат в Гърция, 9 евро чаша аперол и 5 евро кафе на плажа
A A+ A++ A

Пристигналите тази година в любимата лятна дестинация Гърция първи туристи са изненадани от новите цени на храни, напитки и нощувки, съобщава бТВ.

Гирос, традиционната гръцка бърза храна, вече се продава за 4 евро, с допълнителна такса за опаковка, ако, разбира се, поръчате порция, казва „Денар“.

По плажовете коктейлът "Аперол" вече струва 8,50 евро, а кафе по-евтино от 5 евро няма да откриете. Малката бира се продава за 4,50 евро. Цените на сладкишите остават същите, но туристите се чудят дали тези нови увеличения ще се отразят на почивката им.

Въпреки повишението на цените обаче Гърция остава популярна дестинация за туристите, особено около Великденските празници.

От друга страна, увеличението на броя на туристите с 20,7% през първото тримесечие на годината спрямо миналата година и увеличението на приходите с 24,5% показват, че Гърция все още привлича голям брой посетители.

Това може да означава, че въпреки високите цени, туристите все още намират Гърция за привлекателна дестинация.

Реакциите на туристите са смесица от приемане и необходимост от адаптиране към новите икономически условия, като същевременно се търсят алтернативни начини за спестяване.

Местните жители в Гърция пък са със смесени чувства към новите цени.

Докато някои се приспособяват към нарастващите разходи, други са загрижени за въздействието на инфлацията върху ежедневието.

Според докладите местните заведения за обществено хранене са изправени пред предизвикателството да привлекат туристи в началото на летния сезон поради нестабилното време и високите цени.

В стремежа си да задържат клиентите, пазарите предлагат намалени цени на основни хранителни продукти. Цените за настаняване също варират и местните жители трябва да се справят с тези промени, докато се опитват да останат конкурентоспособни в туристическия сектор.

Местните изглежда се борят да намерят баланс между поддържането на качеството на услугите и привличането на туристи, като същевременно се справят с личните си финансови предизвикателства.

Тази ситуация ги принуждава да бъдат креативни и да търсят нови начини за привличане на посетители, без да компрометират приходите си.

#Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Акценти

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите