Реформаторите - хем сърби, хем боли

Реформаторите - хем сърби, хем боли
Атанас Атанасов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Генерал Атанас Атаносв пред Хоризонт на БНР: "ако сега надделеят тези сръдни и лични отношения, може в един момент ние да станем непотребни". Атанасов даде интервю пред БНР преди минути, от което ясно личи, че самият РБ изобщо към момента не е наясно как да постъпи и дали ще преговаря с ГЕРБ. Вижте интервюто с леки съкращения и преценете сами:

За колко време влезнахте в парламента?

Господ знае...

След като преспахме, какво?

Сложна задача поставиха избирателите, този парламент изисква много компромиси. Как ще се прокара линията управляващи - опозиция е много сложна задача. Ще кажа нещо тривиално, това клише вероятно е омръзнало на всички, но сега трябва да се действа много отговорно, защото държавата е в тежко състояние. Ако в момент на такава дестабилизация на институциите, ако сега надделеят тези сръдни и лични отношения, може в един момент ние да станем непотребни.

Добре защо, тогава се закачахте с ГЕРБ през цялото време? Без Бойко Борисов, без Цветанов...

Това не са празни думи. Аз разбирам хората, свикнали на постоянен медиен комфорт. Може да не им харесва, но това са принципни позиции. Ние от РБ, в ДСБ в частност помним много добре лоши практики от управлението на ГЕРБ и не искаме да се съгласим те да бъдат възпроизведени отново с наше участие. Не можем да допуснем коалиция например със същите практики в МВР, каквито ги помним от времето на Цветанов.

Така подозрението пада, че вие искате да станете министър?

Аз няма да се заричам, в политиката никога не се казва „никога“. Който и да седне там няма да му е леко. Аз имам сериозни забележки към работата на Йордан Бакалов в служебното правителство, смятам че имаше масово купуване на гласове и МВР не се справи. Но смятам също и че Бакалов беше блокиран от кадровите механизми, наложени от предишното правителство. Той трябваше да работи с ръководство, на което няма доверие.

Не изключвате ваше влизане в МВР на 100%?

Ако някой иска да разговаря с мен на тази тема, аз съм готов да разговарям.

Крайно ли е мнението на РБ за Борисов и Цвтанов, подлежи ли на преосмисляне?

При нас е записано, че „ще се стремим“ към такъв тип управление. Сега при тази фрагментация, нещата са много сложни. Не искам нищо крайно да казвам, това не значи че харесвам този или онзи. В политиката трябва да се седне да видим можем ли да се обединим и да се види кой има качества да решава проблемите. Никой не знае каква е дупката в бюджета, какво ще става с КТБ, настръхва ми косата...

Да разбирам, че вие сте склонни да се затворите в една стая, да направите отстъпки, защото държавата не е в добро състояние?

Не казвам такова нещо.

#Реформаторите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници