Убит е джихадистки лидер при въздушен удар

Убит е джихадистки лидер при въздушен удар
Убиха джихадистки лидер. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Абу Хаджр ал Сури - дясната ръка на лидера на джихадистката група „Ислямска държава“, е бил убит при въздушен удар на иракската армия. Операцията е била проведена в четвъртък.

Все още няма потвърждение от независим източник за смъртта на джихадисткия лидер, тъй като районът, където е извършена операцията, се контролира от бойците на „Ислямска държава“.

От Пентагона съобщиха, че имат данни, че американци се бият в редиците на джихадистите. 

„По наши оценки около 100 американски граждани понастоящем се бият в Сирия. Не знаем точно към кои групировки са. Смятаме, че десетина американци са част от „Ислямска държава“, заяви говорителят на Пентагона полковник Стив Уорън.

Той не уточни дали тези американци се намират в Сирия или Ирак - двете страни, където „Ислямска държава“ контролира някои райони.

САЩ са изразявали публично безпокойството си от рисковете, които създават западните джихадисти, особено когато се прибират в страната си.

 

В края на месеца президентът Барак Обама ще председателства специално заседание на Съвета за сигурност на ООН, посветено на заплахата от чуждестранните джихадисти в двете размирни държави.

#Ирак #Барак Обама #Пентагона #Сирия #ислямска държава

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници