САЩ удариха Сирия и Ирак

САЩ удариха Сирия и Ирак

Google Earth

A A+ A++ A

Въоръжените сили на САЩ обявиха, че са нанесли въздушни удари в Сирия и Ирак, предадоха Франс прес и Ройтерс, цитирани от БТА.

При нападенията, извършени вчера от самолети в отговор на атаката с дрон в Йордания в неделя, при която бяха убити трима и ранени около 40 американски военнослужещи, са били поразени над 85 цели, съобщи Пентагонът. Мишени на въздушните удари са били Силите "Кудс" за операции в чужбина на иранския Корпус на гвардейците на Ислямската революция, както и свързани с тях милиции.

Атаките са били извършени от самолети, сред които бомбардировачи с голям обсег, които са излетели от Съединените щати. Използвани били над 125 боеприпаса с прецизно насочване.

При въздушните удари са били поразени командни и контролни пунктове, разузнавателни центрове, складове с ракети, снаряди и дронове, както и логистични обекти, съобщиха още американските въоръжени сили.

При нападенията в Източна Сирия са били убити 13 бойци на проирански милиции, обяви директорът на неправителствената мониторингова организация Сирийски център за наблюдение на правата на човека Рами Абдел Рахман. Предишните му данни бяха за шест жертви.

Американските телевизии Ей Би Си и Фокс нюз първи съобщиха за въздушните удари малко след като президентът на САЩ Джо Байдън присъства на посрещането на американска земя на тленните останки на убитите в неделя военни. Байдън бе придружен от съпругата си Джил на церемонията във военновъздушната база "Доувър" в щата Делауер, отбелязва Асошиейтед прес.


#САЩ. #Сирия #Ирак

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници