Експертен екип започва работа по закона за е-управлението

Експертен екип започва работа по закона за е-управлението
Николина Ангелкова Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Екип от утвърдени експерти по право и информационни технологии започва работа по промените в Закона за електронното управление. Към работата по проекта ще бъдат привлечени и представители на ИТ бизнеса, съобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова.

Ангелкова проведе работна среща с представители на браншови и работодателски организации от сектора на информационните и комуникационни технологии, съобщиха от министерството.

Министърът заяви, че в областта на електронното управление ще следва политиката на приемственост, за да може следващият парламент да обсъжда закон, който е обществено приемлив.

Целта е законът да стане работещ и ефективен. Новите текстове трябва да регламентират функциите на държавния системен администратор, който ще осигури поддръжката и устойчивостта на разработените от бизнеса системи по проекти, които вече са приключили. Трябва да спре работата "на парче", за да може най-накрая, когато един гражданин или юридическо лице има нужда от комплексна услуга, свързана с данни, които се съхраняват в няколко администрации, да заяви и получи документа онлайн.

#Николина Ангелкова #Ангелкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници