Министър Щонов спря всички действия по „Южен поток“ в България

Министър Щонов спря всички действия по „Южен поток“ в България
Министърът на икономиката и енергетиката Васил Щонов възложи на Българския енергиен холдинг /БЕХ/ преустановяване на всички действия по "Южен поток". Снимка: bnr.bg
A A+ A++ A

Министърът на икономиката и енергетиката Васил Щонов възложи на Българския енергиен холдинг /БЕХ/ преустановяване на всички действия по "Южен поток", докато проектът не започне да отговаря на законовите изисквания на Европейската комисия.

Служебният министър уведомява енергийния холдинг с писмо да бъде прекратено възлагането на всички тръжни процедури, както и сключването на договори по проекта "Южен поток", съобщават от МИЕ. След заседание на 11 август 2014 г. Българският енергиен холдинг взе решение и да не участва в увеличаването на капитала на проектната компания "Южен Поток България" АД, за което е дадено решение на министъра на икономиката и енергетиката от 11.12.2013 г.

Министър Щонов задължава енергийния холдинг да окаже пълно съдействие на Европейската комисия по въпросите, свързани с наказателната процедура до привеждането на проекта в съответствие с европейското законодателство.

#Васил Щонов #БЕХ #Холдинг #Южен поток #Европейската комисия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници