Природозащитници на протест в защита на "Корал"

Природозащитници на протест в защита на "Корал"
Къмпинг "Корал" Снимка: bg.wikipedia.org
A A+ A++ A

Природозащитници протестират до къмпинг „Корал“ заради опитите там да започне строителство. Гражданското сдружение „Да запазим Корал“ настоява Министерството на околната среда и водите да обяви къмпинга за защитена зона заради наличието на редки видове, сред които блатното кокиче.

Гражданското сдружение "Да запазим Корал“ се обяви срещу строителството на ваканционно селище с 2 500 апартамента, магазини и заведения на метри от плажната ивица. За изграждането му бяха издадени 12 строителни разрешителни, 3 от тях отмени бившият министър на регионалното развитие Лиляна Павлова, предаде БНР.

Протестът се провежда на импровизирана сцена с озвучителна апаратура. Според екозащитниците проектът за изграждането на почивната база върху 130 декара подвиожни пясъчни дюни и горски фонд на метри от плажната ивица трябва да започне в началото на месец октовмри.

Къмпинг "Корал" се намира край Лозенец, област Бургас.  Все още не е урбанизиран и е предпочитан от любителите на усамотените без бетон места на Черноморието. Плажът е неохраняем. Плажната ивица е широка 800 метра, а природата е изключителна. До плажа има и гора.

 

#Корал #природозащитници #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници