Лукарски излиза в пряк двубой с Радан Кънев за водач на Реформаторите

Лукарски излиза в пряк двубой с Радан Кънев за водач на Реформаторите
A A+ A++ A

Лидерът на СДС Божидар Лукарски ще се състезава с водача на ДСБ Радан Кънев за председателския пост в Реформаторския блок.

Пред "Дневник" Лукарски потвърди, че кандидатурата му е била одобрена от тясното партийно ръководство и ще бъде гласувана от Националния съвет на СДС следващата седмица.

Самият Кънев официално не се е кандидатирал за поста, но е сочен за най-вероятния председател. Той също трябва да обсъди кандидатурата си с ръководството на ДСБ.

В четвъртък лидерите на петте партии в блока – СДС, ДСБ, "Движение България на гражданите" (ДБГ), "Свобода и достойнство" и БЗНС, се разбраха да бъде въведен председателският пост, който в момента не съществува, и оперативното ръководство на коалицията временно да бъде поето от Председателския съвет – петимата лидери и член на Гражданския съвет.

Изборът на председател трябва да бъде направен на конгрес през първата половина на септември. Засега заявки за кандидати са направили неофициално ДСБ и СДС.

Според членове на Гражданския съвет преди седмица в ДБГ е обсъждана номинацията на организационния секретар на блока Найден Зеленогорски, но името му не е било предлагано на останалите партии.

Лидерът на формацията Меглена Кунева не смята да се кандидатира. Според източници в партийните ръководства не е изключено в хода на разговорите за функциите на бъдещия председател да бъде повдигнат въпросът може ли той да съвместява и позицията на партиен лидер.


#Божидар Лукарски #Радан Кънев #СДС #реформаторски блок #Меглена Кунева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници