Борисов щял да иска смяната на поне 4 министри и ГЕРБ да получи председателското място в СОС

Борисов щял да иска смяната на поне 4 министри и ГЕРБ да получи председателското място в СОС
A A+ A++ A

При формирането на Столичния общински съвет ще проличи дали ще се формира сглобката. Това коментира бившият министър на икономиката Божидар Лукарски.

Очакванията му са сглобката да остане, но да се преформатира.

"Терзиев даде заявка, че идва с екип от заместник-кметове и смята, че като победител му се полага председател на СОС да е Борис Бонев. Не мисля, че Борис ще се зарадва на това изказване.

Срещата в Банкя и решението на Борисов да подкрепи Кирил Петков не е просто ей така "от мен да мине". ГЕРБ имат право да претендират за един-двама зам.-кметове и най-вероятно председател на СОС, за да продължи да съществува сглобката в този си вариант", каза Лукарски пред Bulgaria ON AIR.

Той определи победата нa Васил Терзиев като доста символична за размерите на София.

"Столичната община не е "Телерик". Тепърва ще се сблъска с вълците в СОС, там залата не е по-малко гореща от парламентарната", предупреди Лукарски.

Бившият министър на икономиката коментира също, че загубата на ГЕРБ в София е била програмирана. Очакванията му са да има ротация в министерствата още преди смяната на премиерите.

"Поне в 4 ведомства ще има ротация, Борисов има основанията да го иска, не е от хората, които лесно дават назад", добави Лукарски.

По отношение на бюджета на държавата основен аспект, който гостът ще следи с интерес е дали ще остане приравняването на гражданските договори към трудовите, което по думите му ще удари най-много свободните професии, особено артистичната гилдия.

#Божидар Лукарски #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници