До 35 л на кв.м в Северозападна България тази нощ

До 35 л на кв.м в Северозападна България тази нощ
A A+ A++ A

Между 20 и 35 литра на кв.м са са измерили метеоролозите в Северозападна България тази нощ.  Най-много дъжд се е изсипал в района на Ловеч, където е валяло нонстоп близо 6 часа – до 3.00 часа след полунощ.  Там са измерени 27л/кв.м.

22 л/кв.м е падналият дъжд в Лом, а в Кнежа са измерени 20 л/кв.м. В София снощният валеж е 3 л/кв.м, на Черни връх 13л/ кв.м, съобщи дежурният синоптик от НИМХ Анастасия Стойчева.

И днес въздушната маса над страната ще е неустойчива. Облачността ще е предимно значителна, купесто-дъждовна. Ще има валежи, придружени от гръмотевици, на повече места и по-съществени - в планинските райони на Западна България.

Предимно слънчево ще бъде преди обяд на места в югоизточната половина от страната. Ще духа слаб, в Източна България до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са предимно между 25° и 30°, в София около 25°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, предаде Фокус.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана, преди пладне до слънчево, а над южното крайбрежие по-късно през деня – предимно значителна. На места там ще има краткотрайни превалявания. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимални температури по крайбрежието - до 28°-30°. Температурата на морската вода е 26°-28°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

#дъжд #Северозападна България #НИМХ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници