Радан Кънев се извини за сметките в КТБ

Радан Кънев се извини за сметките в КТБ
Лидерът на ДСБ направи публично извинение, че много бавно е било реагирано на факта за депозита на партията в банката, както и че твърде късно е снел доверието си от предишния ковчежник. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на ДСБ Радан Кънев отрече, че предшественикът му Иван Костов е бил свързан с мафията, и подчерта, че между тях двамата няма конфликт относно КТБ. Повод за коментара е информацията, че партийните пари на ДСБ в размер на 48 000 лева са в КТБ, както и пари на семейството на Костов. Преди да изтече тази информация, Кънев бе сред най-големите критици на банката.

„Ние трябва да стартираме на чисто и в такава ситуация цялата информация трябва да бъде на масата. Знам, че дължа отговорите за това. ДСБ е партия, която още от създаването си, с цел избягване на корупционни практики, най-вече при даренията, има много строго уставно разделение на финансовата и политическата власт. Ние имаме фигурата на националния ковчежник, който се занимава с всички финансови въпроси и е бил упълномощен за разплащания, инвестиция на партийни средства, приема дарения. След като станах председател на партията, започнах инвентаризация на наличностите и тогава установих наличието на много отдавнашен депозит на партията в КТБ, като след това ръководството взе решение парите да бъдат изразходени, а депозитът закрит, защото ние непрекъснато критикувахме практики, свързани с тази банка“, коментира Кънев в студиото на Нова телевизия.

Лидерът на ДСБ направи публично извинение, че много бавно е било реагирано на факта за депозита на партията в банката, както и че твърде късно е снел доверието си от предишния ковчежник.

„ДСБ има нов ковчежник, който отговаря за парите на партията“, подчерта Кънев.

#Радан Кънев #Кънев #банки #Иван Костов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници