Добрата новина днес: Ще открият извънземен живот до 20 години

Добрата новина днес: Ще открият извънземен живот до 20 години
Снимка: НАСА
A A+ A++ A

Сто милиона светове в нашата галактика могат да бъдат дом на извънземен живот според „консервативните“ прогнози на НАСА (Nasa.gov). Американската космическа агенция твърди, че в следващите 20 години има голяма вероятност да срещнем НЛО и то да идва извън Слънчевата система.

НАСА начерта пътна карта за търсенето на живот във вселената

със сегашните телескопи и телескопите, които ще бъдат създадени в бъдеще.

„Дали вярваме в живота извън Земята? Смея да кажа, че повечето от моите колеги смятат, че е невъзможно в необятната вселена ние, хората, да сме сами“, каза Чарлз Болдън, който е бивш астронавт.

Марс и редица луни на различни планети в Слънчевата система са обект на изследване за извънземен живот в продължение на десетилетия. Астрономът Кевин Ханд изказа предположение, че извънземен живот може да съществува на луната на Юпитер – Европа.

Учените от НАСА обаче казаха, че

ще търсят живот на планети около други звезди извън Слънчевата система

„В даден момент от близкото бъдеще хората ще могат да посочат някоя звезда и да кажат: “Тази звезда има планета като Земята“, казва Сара Сийгър, професор по планетарни науки и физика в Масачузетския технически институт (Web.mit.edu).

НАСА започна да изследва планетарни системи около други звезди с обсерватории на Земята. След това започнаха мисии като на телескопите „Хъбъл“ и „Кеплер“. Те могат да определят дали планетите са на точното разстояние от звездата, за да имат течаща вода, която е от основно значение за живота, който ние познаваме.

НАСА се надява да изстреля още два или три сателита през следващото десетилетие. В момента се разработва технология за телескопи, която да засича и заснема планети, подобни на Земята.

#извънземен #живот #НАСА #Земята #космос #Луна #Хъбъл #Кеплер #телескоп #звезда

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници