Радан Кънев: Лавров насърчава правителството да нарушава правилата на ЕС

Радан Кънев: Лавров насърчава правителството да нарушава правилата на ЕС
Лидерът на ДСБ и говорител на Реформаторския блок заподозря, че управляващите и Лавров „донаместват“ процедурата за избор на изпълнител на газовия проект. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Целта на посещението на руския външен министър Сергей Лавров в София е била да насърчи българското правителство да нарушава правилата на Европейския съюз, заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев.

„Поведението на Лавров в София по отношение на „Южен поток“ е доста интересно, защото той твърди, че нарушаването на европейското законодателство е българска, а не руска инициатива, което има своята логика, защото Русия многократно е казвала, че преговаря директно с Европейската комисия. В случая обаче това „клинчене“ и мошеническо поведение е нещо, което много често се вижда в БСП“, заяви Кънев пред Би Ти Ви.

Лидерът на ДСБ и говорител на Реформаторския блок заподозря, че управляващите и Лавров „донаместват“ процедурата за избор на изпълнител на газовия проект.

„Социалистите имат множество ангажименти към чуждестранните си партньори, почти всички от които са в Кремъл, и много ангажименти към българските си партньори, които си личат от непрекъснато извиращите обществени поръчки, които са увеличени три-четири пъти, и то в летен сезон“, заяви още Кънев.

#Радан Кънев #Кънев #Сергей Лавров #Лавров #ЕС #Южен поток #Европейския съюз

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници